BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, June 9

::rakan sekerja yang memang mengundang::

alahai pekerja..apalah yang dituju bila datang tempat kerja.apakah matlamat kau kat sini.kau sangat mengundang. Pagi ku lihat kau termenung. Sedangkan aku sibuk mengadap kerja bertimbun. Saat boss besar bagi arahan kau cuma luahkan kurang sihat. Tapi muka kau macam segar je. Yang jelas mata mengantuk. Apakah? 

Suatu hari kau mohon ke klinik. Ok fine aku jadi drebar! Check darah konon. Last last kau bebas dari segala gejala dan anasir kemudaratan. hurm...mungkin ALLAH itu maha kuasa. Mahu memperlihatkan pembohongan kau selama ini. 

Setiap saat aku rasa kau mengadu kau kurang sehat. kelmarin kau cirit birit lah. semalam maigrain lah. hari ni kau cakap kau nak tumbang lah. HELLOOO... gajah kalau selalu makan 3 helai pucuk jambu, pon boleh tumbang lah. Dah disuratkan gajah makan tebu,makan je lah. yang nak lawan suratan tuhan apesal?

haih~ dah jadi diari dah entry hari ni. maaf. aku cuma meluahkan. saat kerja menggunung ke langit dan aku hanya melihat dia memandang ke lantai,tidur dan ke toilet,, ia sangat memanaskan hati aku. kalau aku nak dia berhenti aku mampu lakukan nya. kerna aku yang buat kerja dia selama nih tau.
wahai manusia, jangan lah kau datang kerja semata nak dapat gaji membuta.