BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, April 7

::oops...sangat mantap ok::

dulu flat je..macam meja..sekarang dah berbukit dah...malah lebih meletup dari bukit pamela anderson. guess what..ini usaha aku selama setengah tahun.usaha yang mantap.hari hari aku wajib kan diri untuk tetapkan target. supaya hasilnya mantap,padat dan sendat. bila menuai nanti mesti syiok. sangat membuatkan aku senyum lebar. senyum sampai ke telinga. terliur lah. 

 .uppss..sopan pulak pam google nih.

kalau dulu boleh lah nak tutup tutup ngan bantal or selimut or pape kain.. now, tidak lagi..semuanya bakal terdedah.aduh....tak tahan betul tengok..

see..tengok lah...dah menimbun dah...membukit tak payah cerita.tu nasib baik letak dalam bekas.kalau tak mesti selambak.
hahah...
apa aku merepek 
cara aku dapat simpan banyak ni?
kalau aku berbelanja je..duit syiling aku tak usik.terus masuk coin purse. bila sampai umah terus masuk tabung.dan inilah hasilnya.
semua sekali lebih rm300..aku tengah dok kira la ni..erm..macam mana nak tukar ek?kalau pergi bank dia kesah tak nak kena kira untuk aku.?tadi pergi bank kat area rumah ni..miss tuh macam malas nak kira je..kalau aku nak tukar kat kedai runcit boleh ke?


p/s:kat mana nak tukar jadik notes?


17 comment:

Azrul Hisham said...

banyak duit syiling tu... :)

salam ziarah dari blog guling2 (^_^)

she said...

berkat usaha menyimpan.

Huda said...

nak sikit..nak masuk dlm tabung parking
hehehehehe

brat2104 said...

patutnya boleh la kira.. dia ada mesin.. tapi kena asingkan dulu ikut 10 sen.. 20sen..50sen..

fitrijohari007 said...

haha..byk nye..mcm dlm tmpt duit kat mesin basuh kat kolej ktorg..sume syiling 300++...

bpe taun kumpul tu?

KIDbrush® said...

dh bleh beli BMW tuhh koh koh



KID ;) suka simpan syiling pastu korek balik,sandat...

kenwooi said...

can change to notes at bank =)

she said...

huda: tukar boleh lah..nak? tak boleh wooooo...

brat 2104: hurm..tu lah...xtau kenapa kakak tuh taknak tadi.

fitrijohari007 : tak sampai setengah tahun lagi..

kidbrush : mana aci camtuh

kenwooi : ive been there petang tadi..but they seems like refusing to accept it.

.::WaNiE::. said...

eh bank mcm refusing???

kalau dah byk2 camni tuko kat bank la

ataupun pegi la kedai2 yang berniaga nasi ke ape, mamak ke..dorg mmg salu nak pakai siling kan

she said...

tu la..ingat nak tukar kat bank..da lah payah nak kena bawak kete.kalau bawak kete kena parking.huh.nasib tak terlanggar cina tadi.erk..back to the story, esok myb try bank lain kot..

kedai makan myb jugak

Aidi-Safuan said...

pergh....introduction yang agak lucah disitu. :p

cikgu isza said...

ada jer bank yang masuk mesin kira sendiri.. tapi asingkan duit tu.. susah2.. pos jer kata sini :)

yatie said...

selalu i tukar kat kedai runcit.kat bank dorang charge

mashimarossa said...

pernah tukar kat bank gak..
setuju ngan brat2104...
kena asingkan awal2 duit 10sen, 20sen, 30sen eh anerde 30sen..ngan 50sen.. XD

kalau bank taknak tukarkan,..
bank in trus..sure dia x refuse punyer :P

Mrs NarchotiQue said...

kita pown melmbak duit syiling
bila sesak2 tuka kat mkcik kantin
hahah

FITRIHADI said...

wahh gi simpan a..takkan nak bershopping lak..tak berbaloi a simpan selama ni.kalau malas nak simpan meh saya nak tolong simpan hehe :)

she said...

aidi-safuan : fikir lucah,lucah la jadinya..tu kan cuma perumpamaan..hahaha..intro je pon..

cikgu isza : aik...lain macam je bunyi pos kat sini tuh

yatie : aiyo..bank pon nak charge ke?

mashimarossa : tu ah..ingat kalau die charge nak bank in je terus..semalam tak terpikir..hehehe..

mrs narchotique : mana nak korek mak cik kantin kat sini??huhuhu

fitrihadi : sah sah la nak simpan sendiri...kahkahkah