BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, July 30

::alahai cik sussie::

hari yang memenatkan. semalam travel kl-sri iskandar. gerak at 6.30pm tapi sampai nye 9.30pm. sangat lama dan memenatkan. naik pulak plusliner with teman sebelah seat yang setia membaca kan nan nyang siang pau ( abaikan ejaan ) untuk isterinya di seat sebelah sana. sungguh dramatik dan romantis sekali. ;)

sampai dirumah,perut pon lapar. saya sangat lapar macam tak makan siang. tapi tadi naik bus,saya makan snack plate kfc sorang2. hahhaha

sampai rumah,saya plan nak masak. saya nampak sawi dalam peti ais. saya pon tanya housemate (sussie) " sawi ni sape punya?" sussie kata "kite punya". pastu sussie tambah lagi "kailan pon ade". saya pon cari kailan dalam peti ais.tak jumpe.pastu sussie datang laju2 sambil menunjukkan sawi tadi sambil berkata dengan penuh rase 'saya tahu segalanya'---" ni lah kailan ".

dear sayang ku cik sussie,

ini adalah sawi
ini adalah kailan
bertambah penat aku melayan cik sussie ni



p/s: sila baca sussie si lazy untuk mengenali cik sussie dengan lebih dekat lagi

Wednesday, July 28

::typical malay woman::

sejak kerja jauh ni,penat terlampau sangat..naik tren..turun tren..pastu tukar tren pulak..aduhhh...bau dah macam bau dah hidung ni..ragam pon dah macam ragam dah dapat tengok.
bercakap pasal ragam, ni i nak cite satu ragam normal malay kita. ragam nya adalah tak sabar. meaning that orang tersebut bukan seorang yang penyabar malah mungkin juga mempunyai penyakit darah tinggi yang mana kita tau penghidap ni sentiasa nak marah marah.

one evening,around 630 pm at lrt masjid jamek.keluar dari putra and i have to take lrt pulak untuk sampai ke rumah kat ampang. orang ramai ya rabbi. kalau tengah que tu, tak tau mana lines, mana orang yang potong lines.

kalau la time nak touch tickets lrt tu ada lane macam kat tol.mesti ok punya.
see,lane touch n go kosong

tengah i syok syok melayan barisan yang panjang gile tu, tetibe ade satu makcik menyelit. ok fine. orang tua okeh. i biar je. but suddenly makcik tu bising.
sambil die tinggi2 kan tangan yang memegang touch n go die pok pek pok pek.

bunyi nye something like " system awak ni menyusahkan la ". then bila jadi macam tu,i yang memang suka busybody ni, terus la cari kepada siapa die memberontak tu. ohh i see.. rupanya towards abang lrt yang duduk kat pintu monthly passes tu. abang tu senyum aje. malas nak layan maybe. ye lah,,dia makcik ok. nampak sangat orang koperat because tengah tengah malaysia yang panas ngan lrt yang aircond just sepoi sepoi bahasa tu die boleh pulak nak pakai blazer n tuck in tudung. hahahha..

nampak sangat nak rushing.pada i maybe dia tersangat nak balik cepat. mungkin nak terberak or memang purposely nak kejar tren.

then, i biarkan aje makcik tu berlalu. bila i reach je platform, i terkejut. makcik tu tak pon naik tren. die dok bace the sun. aik? so pelik lah you ni makcik. i seriously ingat makcik tu nak kejar tren ampang or petaling jaya. but suddenly die boleh buat bodoh je bile dua dua tren tu pass by. malas nak layan ape makcik tu, i pon tinggal kan die dengan menaiki tren ke ampang.

motif makcik?

Friday, July 23

::sussie si lazy::

i have a friend called sussie. tak pernah buat house chores. suatu hari tatkala masuk rumah sewa buat pertama kali, die malas sapu lantai dan mop. die mengharap saya yang seorang pembersih ini membersihkan umah. dia sanggup kuar masuk toilet couple times for cuci tapak kaki hitam yang disebabkan berjalan barefoot kat lantai umah baru sewa yang tak bercuci 3 bulan.

sebenarnya, semua tu datang dari rumah.kalau kat rumah tak pernah buat,sah sah la hidup sendiri pon tak penah buat.nak dijadikan cerita kat rumah dia ada maid. hari hari maid mengemas. every single morning bilik dia mesti kemas. tapi kalau masuk tengah hari mesti dah macam kapal pecah. bibik dia sendiri pernah mention : kalau nya cik sussie balik, nggak pernahnya almari rupa almari. almari kayak nya tempat tikus.

how?





p/s: kalau aku ada anak, sah sah dia rejected from list menantu!