BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, May 9

::selamat tinggal masalah kewangan::

kahkahkah rasa nak gelak saja saja bila dengar malaysia hari ini cakap lelaki muda menjurus kepada masalah kewangan. hahahahha aku adalah perempuan. AKU SUKA LELAKI KENA KONDEM. ('o')

OH sila jangan harapkan apa apa dari entri ini. Kerana ia seperti cermin muka kat cermin tapi nampak muka sendiri. tetapi disebabkan rasa tanggungjawab,marilah saya berkongsi tips pengurusan kewangan.

.GAJI.
Bagi yang bergaji sila dapat duit bayar semua hutang dulu. Maksudnya jangan lah sampai tiada duit makan. Ketepikan duit bayar hutang, kad kredit, sewa rumah dan makan. Tapi kalau ketepikan pastu tak cukup macam mana? (-_-)'' Disitu lah perlunya ilmu keperluan dan kemahuan.

IKUT STEP INI:
1. 25 hb (tiap tiap bulan) cek duit kat atm pastu terus transfer duit sewa rumah siap siap. Tak perlu tunggu pakcik sewa rumah call banyak banyak kali. Pastu buat buat telefon tinggal rumah tapi badan gi tempat lain. Walhal telefon silent sebelah telinga. How? Tipu sunat mungkin. 
2. Belanja makan ikut bajet ye. Jangan bajet sehari Rm10 tapi makan seround dah RM 6.90. Sampai 3 kali makan.
3. Tiada duet jangan gatal nak dating kat bawah pokok berdepan lilin yang membakar diri. Cukup dengan bawak joging kat tasik titiwangsa, dengar kata kata manis si gadis dan naik moto (minyak moto RM4 boleh round satu Malaysia)
4. Kalau hutang lebih dari gaji, sila pergi AKPK. Dapatkan khidmat kaunseling dan pengurusan kewangan SECARA PERCUMA. PERCUMA. FREE. NO CHARGE. Majoriti adalah lelaki yang pergi ye. Dan masalah nya adalah hutang kad kredit. =p

.STUDENT DAN TIADA GAJI. 
1. Duit PTPTN jangan nak beli N900 pulak. Ada hutang bayar hutang secara berhemah. Jangan buat hutang dengan cara : TEMAH, AKU TAKDE CHANGE LAH. BAYAR GUNA DUIT KAU DULU BOLEH? sekali pinjam RM5. Hari hari pinjam?
2. CARI PART TIME. nuffnang pon boleh.

P/S: Teringat boyfren lama. Kalau weekend ni nak pergi main bowling, mesti weekdays dia busy. Part time cuci kereta makcik makcik pemalas dia. Kalau mintak tak dapat. Hutang kena bayar. Last last cuci kereta dapat duit.

Wednesday, May 5

::real mermaid found in malaysia::


cantik

sebenarnya hari ni malas nak buat entry.but suddenly got one info that real mermaid has been found in teluk pahang,malaysia. betul ke? anyone boleh story mory tak? i am not sure does the pic is real or photoshopped. it can be anywhere. tak semestinya pic nih adalah di teluk pahang. i orang pahang takde dengar pun story nih. tapi kalau betul lah..kuasa tuhan..

teluk pahang,malaysia












   


Tuesday, May 4

::saya memerlukan seekor anak kucing::

damn!i really need to talk with somebody right now.tapi semua orang buang i. and i think the best way to have conversation with is with kucing.haha. sebab nanti ape je i cakap mesti dia jawab satu je "mioooow" . meaning that she is hungry. 
comel betul

tapi sebenarnya bukan itu yang ku mahu. sebab i tak suka kucing tau. bukan tak suka. i just suka terkejut bila si comel mula menggesel-geselkan badannya di kaki i. i jugak suka terkejut kalau si comel tiba-tiba pegang paha i nak mintak makan.haha.kesimpulannya kucing suka terkejutkan i.
baby gumok

sebenarnya adik i yang bongsu,nama dia hazirah,i call her adik..sangat suka kan kucing. dia selalu mengendeng kat kucing mak cik miah ( jiran sebelah kanan rumah i ).nama kucing tu tompok. tompok manja. bila kita panggil "tompokkkk......." mesti dia datang. sebab dia tau kita nak main main ngan dia. muka dia mesti macam mintak penampar. tapi tak jadi tampar. kesian.

 perasan comel.huh.

so,kepada sesiapa di luar sana yang kucing nya baru beranak ke..pastu ada terdetik macam nak buang anak kucing..renung-renungkanlah permintaan i ni. i really really need a anak kucing. i mean anak kucing. lagi cantek kalau baru seminggu beranak lahir. 

jangan risau..adik i akan menjaga anak kucing tersebut sepenuh kasih sayang nya. kalau i yang jaga u should worry. haha.

p/s:puteh_light@yahoo.com untuk bagi saya maklumat. cara u nak hantar kita discuss dalam email k.










   

Monday, May 3

::do you think marilyn monroe sexy?think twice::

marilyn monroe ikon sexy
monroe sexy?


***************************************************************
 
yummy


p/s: sexy tak?




   

Sunday, May 2

::worlds most amazing hotel pools::

mode: choosing honeymoon pool.(honey, do you know how to swim?no?oh you can be my pelampung.that will be fine)

p/s:what will be your pool?






   
  

Saturday, May 1

::omg! he's pregnant::

first of all..i have a dua alam neighbor. he is so obviously hot!  Dulu dulu selalu kayuh basikal pakai short. on mountain bike. bayangkan lah. OH TAK SANGGUP. Ayah selalu pura-pura berkebun. baik pagi atau petang hari cuti. Walaupun ayah tau die bukan nya wanita sejati. Mana ayah tau? Dia senior sekolah dulu. Nenek pon cerita benda yang sama. Oh ya. Nenek ada time dia lahir dulu.
jampi kat thailand

seperti hari hari berlalu..kami sekeluarga selalu melihat dia berkebun,menjahit, siram pokok..jangan tak tau,dia masak sedap tau.yummy. rendang nye....PERGHHHHHHHHHH!!!!! 
 MARVELOUS. .

tiba tiba semalam menjadi isu hangat. dia berkebun dengan hanya memakai singlet. terserlah lurah dendam. dan buah tembikai seperti iklan librese.

yang membuat kan i terkedu ialah, bentuk badan nya. YA I ADMIT. dia adalah yang terCUN pernah i jumpa. jika dulu bentuk badan nya seperti nasha aziz..sekarang bentuk badan nya seperti erra fazira ( time pregnant ). so how?

puas i tilik u...kejap i pandang bontot nya. sangat macam orang pregnant. lengan nya. sangat macam time erra fazira pregnant dulu. dan bila jatuh ke perut nya,,,sah la.!! sah pregnant!!!

hutan gajah

untuk mendapat kepastian, i suruh adik i tengok sekali. puas kami pura-pura mengira kereta lalu lalang. padahal nak cover line pandang mama hot.

akhirnya adik i pon confirm kan. kelibat yang dia nampak abg zul ( bukan nama sebenar ) benar benar berbadan dua.

untuk pengesahan kita tanya yang arif. tanya ibu. ibu cuma menjawab, "kan aku dah bagitau hari tu"

OH!
SUNGGUH TAK SANGKA

tapi ibu kata lagi..kalau betul mesti gembar satu malaysia.

kita nanti kan saat air ketuban dia pecah na...


p/s: dulu orang gaji jiran aku gelakkan dia bila dia kata..."husband akak tak kasi akak keje..nasib baiklah ada butik ni"