BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 31

::azam aku tahun baru::

Memandangkan dalam beberapa jam lagi kita nak menjengah 2010,aku da azam yang aku nak semua orang tau.Azam aku for 2010 nih ialah 99 hari dengan ayam.Kenapa?Apa?Bagaimana? and what so ever quest akan aku eleborate kan sekejap lagi.

ha...gambar di atas mungkin boleh menjelaskan azam aku sebenarnya.Aku nih susah nak naik berat badan.Kalau zaman aku sekolah2 dulu paling tinggi aku penah capai 56kg.Tu pon tade beza sgt...Cume bulat kat pipi je.Lately pulak berat aku macam yo-yo.Kejap naik kejap turun. Early 2009,time aku ada kidney problem dulu aku cume 39 kg je.hmmm...Aku bukan aneroxie ye..Sebab tuh aku nak menaikkan berat badan. Almaklumlah sekarang aku da makin beransur pulih..alhamdulillah.

So,dengan ini aku menanam azam untuk 99 hari makan nasi dengan lauk ayam.Tak kira la goreng ke masak lemak ke,ape ape je la.As long as ayam.Tapi menjadi satu cabaran sebenarnya sebab aku nih tak bape suke ayam..Kalau makan pon bahagian wing je.Mana ada isi.Kalau aku g KFC pon aku just makan kulit yang crunchie munchie tu je...

ha!ha!ha!

Maka dengan ini aku nak isytiharkan aku berada dalam zone 99 hari dengan ayam mulai 1 january 2010 sehingga 9 april 2010.Moga moga aku dapat berat yang ideal untuk ketinggian aku yakni 50 kg.Sebab aku nak BMI aku kat middle normal weight categories=20.0

Tuesday, December 29

::aku tak bisa memilih::

OH,biar aku nama kan orang yang bakal aku umpat ni ngan nama gangstow (pronounce as gengs-tow). Gangstow suka cari pasal dengan aku. Aku tak penah kesah. Lantak dia. Tapi semua orang cakap aku ngan dia best friend. Alasan nya mudah saja. Sebab aku sorang je yang boleh tahan kerenah dia. Dia marah atau tidak, mengamuk atau tidak,, aku maintain layan dia. haha.

Suatu hari dia terperasan collection kasut adidas aku..juga sweater winter nike aku. Laju-laju dia pegi kat miss pen.state bagitau : Syima tak sedar diri.Belagak kaya.Padahal anak driver.

OK.Aku dengar itu.Aku sentap ye rakan-rakan.Aku nangis.Bila dia blah dari miss pen.state,aku datang kat miss pen.state. (miss pen.state adalah kawan aku sebenarnya). Dia tau apa aku nak cakap. Miss pen.state jugak bgtau aku yang dia jugak anak driver.Anak driver taxi.Kalau la gangstow tau hal ini.Mati miss pen.state kena macam aku.


Salah ke aku mempunyai 'harta' walaupun aku anak driver?
Aku bukan curi.
Aku beli guna duit sendiri.
Simpan bertahun baru dapat beli.
Aku bekerja demi sesuatu yang aku nak.
Salah ke?

p/s:aku letak name miss pen.state sebab skang dia further study kat penn.state.
p/s:dia gangstow  sebab dia memang gangster bab communicate.
p/s:aku terilham dari blog fitria tajuk entry can we choose our dad

::oh OH oh::

Semalam aku makan mcd.
"kak big mac satu, mac chicken satu"
"makan sini"
Tugas wajib aku amek sos.
Terkedek-kedek aku menuju tempat sos.
Aku amek sos plate 6.
Selalu memang kena amek 6 pon.
Aku susun atas kaunter sos tuh.
Senang nak amek,tekan sos into plate and letak kat tray nanti.
Tetibe datang seorang wanita berbaju hitam bersize xxl.
Amek sos plate aku yang berisi sos cili.

Aku cume mampu kelip-kelip mata je.


Friday, December 25

::pusing PENING pusing::



Pening kepala otak bila nak melayan 1001 macam perangai orang. Hidup sebagai manusia ni,kena la selalu berpesan-pesan dan nasihat-menasihati. Aku selalu berpesan. Jangan itu dan jangan ini. Nanti buruk jadinya. Aku cakap ni bukan la nak tunjuk aku baik macam malaikat (begitu suci dan murni)..Tapi dah tak tahan dengan sikap manusia yang suka menyalah kan orang lain.huh!

Wahai manusia,berfikir la sebelum bicara. Tak semua kata-kata perlu dihambur dengan nada suara frekuensi tinggi. Bukan salah aku rasanya. Aku dah pesan,jangan [dot dot dot]...Tapi kau buat jugak. Bila sesuatu yang buruk terjadi baru kau tau. At the end kau salahkan aku jugak. hmmmm.....Manusia, manusia.......

Perlu ke aku record suara aku bile aku berpesan-pesan?

Thursday, December 24

::aku penat::

sorry sebab lame bercuti dari blogging.to nuffnagers gang ku, nnt kite revenge.seminggu ni aku bz.out station.baru sat ni aku sampai umah.nite.

Thursday, December 17

::mereka malu bertudung::

Aku bukan nak mengumpat.Sekadar mengambil iktibar. Suatu hari aku g makan kat malis.Sedap char kuey teow nye. Tengah dok sedap melantak tetibe tertancap satu pandangan. Satu kumpulan manusia melayu terdiri dari satu lelaki dan dua perempuan.Terdengar bibit bibit perbualan yang sayup.

si A (perempuan gemok perasan aku pandang:die ingat die chanteq)
si B (gadis malu bertudung)
si C (jejaka tampan bergaya)

A gelak gelak.Sebab si B first time kuar pakai tudung ngan mereka.Asyek tunduk je.Mungkin takot orang tengok die pakai tudung.hmmm....malu rambut yang jadi mahkota,buruk gara gara indon gunting rambut..Gelak.Ketawa.Riang.Gurau mereka pon kasar.Baling baling ice ketol.Tetibe si A menoleh ke arah aku.Padan la seronok sangat.Mabuk rupenye.Si B pula bangun nak betulkan baju,jelas terpampang muke merah.Mabuk jugak aku rase.Si C yang perasan aku pandang mule ajak mereka blah.


::kenape aku panggil mereka biadap::

Aku baru balik dari makan kat area ampang.Time nak balik gombak,,terperasan yang mrr2 jem.So,aku decide nak balik ikot jelatek..Tapi pilihan aku salah.jelatek pon jem.Aku yang rase cam nak mati kebosanan tersangkot sepanjang jalan ampang depan gleneagles-great eastern tuh membuat la siasatan.Baru aku tau sebab apa jalan tuh jem.Ia disebabkan kebiadapan manusia.Berikot aku senaraikan sebab kenape pemandu malaysia aku panggil biadap.


1.)Atas satu jalan ada 3 lorong.Lorong pertama dan kedua untuk terus dan lorong ketiga untuk masuk simpang kanan.Tetapi atas kebiadapan manusia,mereka dengan sesuka hatinya menjadikan lorong kedua itu lorong untuk masuk ke simpang kanan.Mungkin pemandu tersebut anak menteri kerja raya.Mampu mengubah benda secara sengaja.Tapi yang menambah kan kesesakan apabila pemandu lorong kedua dan lorong ketiga nak masuk simpang yang muat satu kereta sahaja.Berebut la pulak.Yang paling ngok ngek bile pemandu lorong kedua nih rase die tak bersalah,pastu hon hon tunjuk jari berhantu die.haih~


2.)Atas satu jalan (sangat sesak) yang mempunyai tiga lorong,ada satu kereta yang melintang di lorong tengah bagai nak masuk lorong paling kanan.Tetapi lampu isyarat sebelah kiri kereta tersebut menyala.?????

3.) Atas jalan yang sesak tersebut,jaoh di belakang (pandang melalui back mirror ye rakan rakan) sebuah citra memberi signal ke kiri. Aku yang berada di barisan hadapan lorong kanan cuma memerhati. Laju citra tu cube memecut. Tapi bodoh la die kalau nak memecut time kereta jem,,orang naik basikal lagi laju. Tup Tup citra tersebut muncul sebelah aku..ohohoh..mau main biadap ye.aku pon dengan biadap nye tak nak bagi die masuk lorong aku EVEN die bagi signal.oh orang negeri pentingkan diri rupenye.hahaha.mybe dia pikir lorong tengah laju sikit boleh potong que and cepat sikit nak sampai barisan hadapan.



4.)Lampu isyarat merah.Tapi cik yuna kita dengan selamba nak menyelit masuk dari simpang tiga ke main road.Da sesak semua arah sebab cik yuna kite tersangkut di tengah tengah petak kuning.

5.)Lampu isyarat untuk ke kanan yang merah tapi kereta yang nak terus yang berhenti.


6.)Walaupun takde garis putus2 kat main road untuk kereta dari jalan denai masuk,tetap die rase BMW dia boleh buat apa saja untuk masuk main road.hahaha.Duduk la kau kat tengah2 jalan tuh.Aku tetap maintain kan kereta kancil ku kat giliran aku.

7.)Lampu kuning untuk sedia berhenti bukan sedia memecut.Kan dah accident.999kali sesak dari tadi.


Bukan aku nak cakap aku pemandu cekap.Tapi aku tak penah lagi la jadi penyebab kesesakan macam mereka.


p/s:padan la waktu nak amek lesen dulu sampai 80 kali test jpj+100 kali test comp..
p/s:tak semua macam tuh. 
p/s:kebanyakan mereka yang menjadi penyebab adalah perempuan.Mereka rasa mereka tak bersalah dam marah marah.
p/s:semua nih aku dapat sepanjang 45 minit tersangkot depan gleneagles-great eastern.

::pekerja taska diperlukan::

!!!!kemasukan segera!!!!

1.)perempuan melayu;tiada had umur
2.)jawatan;pembantu taska
3.)makan dan tempat tinggal disediakan
4.)pekerja tetap
5.)RM 500 tidak termasuk overtime
6.)lokasi damansara
7.)maklumat lanjut sila hubungi :

hayati 0122602770
iza 0132517102

::panas::

kalau orang hembus nafas keluar wap bersuhu normal..aku hembus nafas boleh masak telur mata goyang

::IJN dan HKL::

Aku bukan nak cite aku masuk IJN,just nak btau kemane aku menghilang 3 4 hari baru2 ni.Maaf ye kawan kawan...lambat reply nuff..tapi time aku wat entry nih aku baru je mereply nuff click for those in cbox.Hari senin hari tu,,aku plan nak g ampang point,maybank and what so ever with fara,my ex sekolah rendah mates..time nak gerak tuh,,makcik fara (we called her mak yati) datang umah..dok tanye jalan nak pergi IJN.

Disebabkan aku bukan la ade apa sangat nak dibuat aku pon offer ikot/tunjuk jalan pergi IJN.Erm...nenek fara masuk ccu. Tak pasal pasal aku jadi sedara fara.hahaha..Pastu aku terheret g umah atok dia..almaklumla bile tetibe satu keluarga berkumpul...aku nih strangers.. (ko bayang kan beyonce datang kat kampung jawa) tapi aku layan je...aku siap tido umah fara sebab balik lewat sgt...

Lagipon takkan aku nak mengade soh orang yang sebok anta aku balik kan? Rabunye,,aku ade meeting ngan supplier shawls..Aku bangun pagi tuh da tak sedap badan.Aku rase sebab aku dok berujan time kuar g IJN..Dalam tak sedap2 badan tuh aku g la jugak menunaikan janji yang lame tertunggak.time balik aku da k.o...So tergendala la aktiviti nuffnang aku..

Dah alang2 aku kat sogo and aku demam yang pelik,aku g la hkl.check darah..takot ooooo virus maha hebat tuh..Tapi darah aku normal.alhamdulillah...Cume badan sampai saat aku type post nih, suhunye tak betol.Kejap panas gile,kejap sejuk gile..Dapat fahrin ahmad pelok nih best nih.kahkahkah.

p/s:walau ape pon jadi aku tetapp akan balas click2 korang keh?!

Friday, December 11

::BLACK&WHITE PHOTO CONTEST

saya pon mau jadik jutawan contestant jugak



.she,just imagine that it was me.


maklumat lanjut sila layari bahtera laman sesawang thecamerajunkie




::big bu** can only be seen in china::


WOW!!!

::best design ever,sangat I.D::
.terima kasih furniture designer.

Wednesday, December 9

::uupsss...sengaja dedah::

Aku suke mendedahkan ape yang patot terdedah.Rugi.....tak baik membazir...

TANDA TANDA BF AKU curang :

1.)semalam,8dec 2009-tetibe hp bf aku ade bunyik ...truuut truuut..
2.)eh, miss call je.
3.)name yang tertera adalah JKR MEOR Z.
4.)bile aku pandang die,die just cakap: "meor,,,,,,yang itam itam tuh...". dalam hati aku just cakap: "ade aku tanye?"
5.)keesokan hari nye...jeng jeng jeng.hp bf aku berbunyi lagi.truut truut...kali ni lame berbunyi..."JKR MEOR Z"Suare yang keluar hanye la suare jantan (yakni bf aku) berbisik macam cakap dalam kelambu..just bayang kan lelaki cakap time malam pertama:"yang...hmmmm....jom la tido" warghkahkahkah!!! kire macam tu la suara nya..yang aku dengar "takde wat ape...""erm""aaa?""a'ah"dalam hati,aku da gelak setan dah... kahkahkhakhakhahakha..!!!!!!!Mungkin kah MEOR telah menjadi pondan??atau MEOR itu gay?Kalau MEOR gay,bf aku?atau MEOR+BF aku=gay?Adakah MEOR yang segagah DAVID BEKAM telah bertukar menjadi FATINE?Kalau ini berlaku pade anda,tinggal kan saje lelaki itu.Anda tak rugi.tapi dalam situasi aku,aku rugi.Sebab aku da tolak pinangan jejaka-jejaka tampan gagah perkasa seperti FAHRIN AHMAD dan MALIK NOOR.Tapi aku ade plan.Aku nak curang ngan SENDRA.tu pun kalau sendra sudi.


plan aku:
1.)soh sendra miss call2 esok
2.)luse soh die gayut ngan aku tgh2 malam.Time yang tepat time bf aku call.Aku cancell call die,aku gayut ngan SENDRA.
3.)time aku dating ngan bf aku,aku soh SENDRA call.persoalan nye masih kah ade hari dating esok?hmmm....renung-renungkan

Sunday, December 6

::paypal wishlist free money::

paypal bagi duet free.
CARANYA
1.)add hasyimah hashim kat fb and ill send the invitation
2.)register for free ($1USD dapat)
3.)invite people to this app (each people get $1 USD)
4.)terus berusaha promote until u get max $100 USD.GUD LUCK!!!!

Friday, December 4

::office nuffnang ku::

Mari kite lihat ofis nuffnang akutada...biase je..umah bujang la katekan..hahahh..yang ade cume yang basic je.
1.)laptop ngan windows7.windows tu baru aku install semalam.hahah.cute.style!..cool.
2.)lunch bowl.tu kalau aku tak g turun bawah beli nasik,aku just makan ape yang ade je.aku boleh masak kan...(wah..belagak!)
3.)kerusi azhab tu berusia tak sampai setaon.Dah rabak.Salah aku jugak.G letak laptop atas tuh.Da la fabric nye senang cair..Itu la kesudahan nye.
ha..itu la lunch aku kalau malas turun+malas masak.(actually takde bende pon aku g beli kat hypermarket)
lunch bowl: megi sup bunjut pedas ngan telur mate goyang.fuhhhhh....terangkat beb!!!

Wednesday, December 2

::nuffnangers::

attention to all NUFFNANGERS.sila tinggalkan LINK ANDA di ruangan COMMENT SAYA untuk saya KLIK KLIK setiap hari.paling sikit sehari SEKALI.INSYA ALLAH....
KALAU TAKNAK TAK PE..TAKDE PAKSAAN...

Tuesday, December 1

::saje tiru sendra::

Do you talk to your self?
no i dont.i use to speak to others..

What are you wearing now?
giordano white tshirt with (erm...)seluar panas...hahah

Do you want to See New Moon- the movie?
i missed my booking ticket last saturday.oh s***!

Are you in a relationship currently?

duh~im getting married soon..

Do you use social networking sites?
blogging is my priority rite now..

Do you like this survey?
i have no feelings.i just copycat sendra

What is your perfect date destination?
i agree with sendra.beach! under the moon light..

Have you ever had your heart broken?
no.he is the first.

Do you sing in the shower?
no..i just bring my cikai hp with 6 speaker inside.

How many friends do you have?

millions...i dont ever know how to count

What is your nickname?
syima,surd,timah and puteh

Do you have a middle name?
hasyimah binti hashim.so its binti.

Do you swear often?
every nite before sleep.

How old are you?
just being 20

What is your favourite color?

white

nur kasih last episode mengundang

nampak?kurang jelas???lihat gambar dibawahtak penah dibuat orang kat umah time tgk tv...tapi gara gara nurkasih,takot berebut ngan tuan punye tv,,jadi camnilah..