BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, April 21

::tips bangun awal pagi senang sikit::

sejuk nya malam tadi...rasa macam tido dalam freezer. *grrggrrrr* nak tido pon tak boleh dibuat nya. sejuk sangat. ibu kata hujan + guruh macam yang kat luar tu, petanda ada orang nak 'pergi'. Siapa lah agaknya yang akan menyusul bertemu Allah selepas Abdillah Murad aka Achik Spin? Seronoknya..tak payah tanggung dosa banyak banyak..lagi lama hidup lagi banyak dosa. bukan nak kata orang lain banyak umur, banyak buat dosa..cuma sekadar ingat mengingati.

mode:muhasabah

oh,topik saya tips bangun awal pagi mudah sikit. Maksud mudah ialah tidak perlu ibu ketuk pintu bilik macam nak roboh.Sampai skru pintu semua longgar. sebab selalu diketuk bertalu-talu.

Juga tak perlu hp di snooze berjuta kali. Buat cair taik telinga. *geli*


Ayuh,mari kita menuju ke tip

Tips 1 : Makan malam awal sikit. Contoh pukul 6-8 pm. Ini supaya kamu tidak tidur terlalu awal sebab kekenyangan dan terbangun terlalu awal. Nanti kamu tidur balik dan kembali mengantuk. Pastu cakap kat ibu "5 minit lagi kejut along" atau "kejut along lepas kak chik mandi"
NO!

Tips 2 : Jangan tidur sepanjang petang. Maksud saya bukan jangan tidur petang tetapi JANGAN TIDUR SEPANJANG PETANG. Nanti terlebih tidur pastu mata tak nak lelap bila pukul 10 malam. Kemudian tengok THE NANNY  sampai pukul 1.00pagi.
 menarik. *woooooot wooooot*


Tips 3 : Kalau kamu ketagih game freecell seperti ahli keluarga saya..sila seorang menjadi master mind buat-buat macam electric terputus. Supaya tak payah bukak komputer. Bila bosan boleh kira kambing lompat-lompat dan tidur.
ketagih game ini


Tips 4 : Tidur mengiring ke kanan. Baca doa tidur. Kemudian baca ayat kursi + niat dalam hati nak bangun .subuh (whenever you wish). Nescaya tersedar sebelum alarm hp berbunyi. Tapi kalau tidur balik, jangan salah kan petua.

sekian, terima kasih.






 

10 comment:

chenta said...

yup2..malam tadi tido sejuk betul!

kenwooi said...

i paling lazy wake up early in the morning =P

fYZa said...

bgus juge..bley try ney...

black_mel said...

bgus2...dlm kelakar ada nasihat..dalam nasihat ada teladan...nnti leh try...mlm ni mesti tido awal...

milimilo said...

tips nak bangun pg awal ielah kene rancang ape nk buat hari tu.kalo xde pape plan,mmg hrpn ah nk bgn awl kan.heee

"Hamba allah swt yg lemah" said...

salam sibuk ke.. kalau ade masa ziarah la blog saya ni...

cantik la blog awak:) salam pekenalan.. kalau ade masa datang la ke blog saya


http://pesananbersama.blogspot.com/vis


http://sentiasa-bertaubat-pada-allah-swt.blogspot.com/


http://jom-ketawa.blogspot.com/



http://kongsi-atikel.blogspot.com/


http://messagewith.blogspot.com/



http://stduden-now.blogspot.com/



http://melayu-di-dunia.blogspot.com/

pilih la yang mana awak bekenan maaf kalau saya menyusahkan..:)

nn said...

thanks for the tips. semenjak dua menjak ni kalau belum pukul 10 sangat liat nak bangun -_-

bspotgurl said...

tips bangun pagi adalah - tido seawal mungkin :)

.::WaNiE::. said...

saya adala peminat sitkom the nanny tu huhuhu

nawal said...

tdo mengiring ke knn tu sunnah nabi..

hikmahnye, nnt mknn cepat hadam! hehe.. sje nk share ;)