BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, July 28

::typical malay woman::

sejak kerja jauh ni,penat terlampau sangat..naik tren..turun tren..pastu tukar tren pulak..aduhhh...bau dah macam bau dah hidung ni..ragam pon dah macam ragam dah dapat tengok.
bercakap pasal ragam, ni i nak cite satu ragam normal malay kita. ragam nya adalah tak sabar. meaning that orang tersebut bukan seorang yang penyabar malah mungkin juga mempunyai penyakit darah tinggi yang mana kita tau penghidap ni sentiasa nak marah marah.

one evening,around 630 pm at lrt masjid jamek.keluar dari putra and i have to take lrt pulak untuk sampai ke rumah kat ampang. orang ramai ya rabbi. kalau tengah que tu, tak tau mana lines, mana orang yang potong lines.

kalau la time nak touch tickets lrt tu ada lane macam kat tol.mesti ok punya.
see,lane touch n go kosong

tengah i syok syok melayan barisan yang panjang gile tu, tetibe ade satu makcik menyelit. ok fine. orang tua okeh. i biar je. but suddenly makcik tu bising.
sambil die tinggi2 kan tangan yang memegang touch n go die pok pek pok pek.

bunyi nye something like " system awak ni menyusahkan la ". then bila jadi macam tu,i yang memang suka busybody ni, terus la cari kepada siapa die memberontak tu. ohh i see.. rupanya towards abang lrt yang duduk kat pintu monthly passes tu. abang tu senyum aje. malas nak layan maybe. ye lah,,dia makcik ok. nampak sangat orang koperat because tengah tengah malaysia yang panas ngan lrt yang aircond just sepoi sepoi bahasa tu die boleh pulak nak pakai blazer n tuck in tudung. hahahha..

nampak sangat nak rushing.pada i maybe dia tersangat nak balik cepat. mungkin nak terberak or memang purposely nak kejar tren.

then, i biarkan aje makcik tu berlalu. bila i reach je platform, i terkejut. makcik tu tak pon naik tren. die dok bace the sun. aik? so pelik lah you ni makcik. i seriously ingat makcik tu nak kejar tren ampang or petaling jaya. but suddenly die boleh buat bodoh je bile dua dua tren tu pass by. malas nak layan ape makcik tu, i pon tinggal kan die dengan menaiki tren ke ampang.

motif makcik?

3 comment:

Nur Areefah said...

hahah makcik tu lucu =.="
mgkn mula2 dia nak cepat then dia rasa dah lambat so dia lek2 baca paper dlu~

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

makcik tu tertekan kot..tu pasal meroyan tak tentu pasal..hehhe

she said...

Nur Areefah : kalau macam tu, die mesti dah malu. sebab tu pura2 bace the sun.

cik aidacomei : monopos tak pon period. mungkin la. hahahah