BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 17

::kenape aku panggil mereka biadap::

Aku baru balik dari makan kat area ampang.Time nak balik gombak,,terperasan yang mrr2 jem.So,aku decide nak balik ikot jelatek..Tapi pilihan aku salah.jelatek pon jem.Aku yang rase cam nak mati kebosanan tersangkot sepanjang jalan ampang depan gleneagles-great eastern tuh membuat la siasatan.Baru aku tau sebab apa jalan tuh jem.Ia disebabkan kebiadapan manusia.Berikot aku senaraikan sebab kenape pemandu malaysia aku panggil biadap.


1.)Atas satu jalan ada 3 lorong.Lorong pertama dan kedua untuk terus dan lorong ketiga untuk masuk simpang kanan.Tetapi atas kebiadapan manusia,mereka dengan sesuka hatinya menjadikan lorong kedua itu lorong untuk masuk ke simpang kanan.Mungkin pemandu tersebut anak menteri kerja raya.Mampu mengubah benda secara sengaja.Tapi yang menambah kan kesesakan apabila pemandu lorong kedua dan lorong ketiga nak masuk simpang yang muat satu kereta sahaja.Berebut la pulak.Yang paling ngok ngek bile pemandu lorong kedua nih rase die tak bersalah,pastu hon hon tunjuk jari berhantu die.haih~


2.)Atas satu jalan (sangat sesak) yang mempunyai tiga lorong,ada satu kereta yang melintang di lorong tengah bagai nak masuk lorong paling kanan.Tetapi lampu isyarat sebelah kiri kereta tersebut menyala.?????

3.) Atas jalan yang sesak tersebut,jaoh di belakang (pandang melalui back mirror ye rakan rakan) sebuah citra memberi signal ke kiri. Aku yang berada di barisan hadapan lorong kanan cuma memerhati. Laju citra tu cube memecut. Tapi bodoh la die kalau nak memecut time kereta jem,,orang naik basikal lagi laju. Tup Tup citra tersebut muncul sebelah aku..ohohoh..mau main biadap ye.aku pon dengan biadap nye tak nak bagi die masuk lorong aku EVEN die bagi signal.oh orang negeri pentingkan diri rupenye.hahaha.mybe dia pikir lorong tengah laju sikit boleh potong que and cepat sikit nak sampai barisan hadapan.



4.)Lampu isyarat merah.Tapi cik yuna kita dengan selamba nak menyelit masuk dari simpang tiga ke main road.Da sesak semua arah sebab cik yuna kite tersangkut di tengah tengah petak kuning.

5.)Lampu isyarat untuk ke kanan yang merah tapi kereta yang nak terus yang berhenti.


6.)Walaupun takde garis putus2 kat main road untuk kereta dari jalan denai masuk,tetap die rase BMW dia boleh buat apa saja untuk masuk main road.hahaha.Duduk la kau kat tengah2 jalan tuh.Aku tetap maintain kan kereta kancil ku kat giliran aku.

7.)Lampu kuning untuk sedia berhenti bukan sedia memecut.Kan dah accident.999kali sesak dari tadi.


Bukan aku nak cakap aku pemandu cekap.Tapi aku tak penah lagi la jadi penyebab kesesakan macam mereka.


p/s:padan la waktu nak amek lesen dulu sampai 80 kali test jpj+100 kali test comp..
p/s:tak semua macam tuh. 
p/s:kebanyakan mereka yang menjadi penyebab adalah perempuan.Mereka rasa mereka tak bersalah dam marah marah.
p/s:semua nih aku dapat sepanjang 45 minit tersangkot depan gleneagles-great eastern.

2 comment:

l0veyd0veyd00 said...

itu baru 45 min dah mcm ni sekali laporannya...kalau terperangkap 2-3 jam, tak tau la brp pjg laporan....hahahhaha....mesti nampak lagi byk kesalahan2 diorg...

Hafizah Haruno said...

kalau yang guna kete besar lagi cam sial perangai..
nak2 lagi keling.