BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, March 26

::I A::

baaqiy mintak i buat satu entry pasal interior architecture. hmm.... mungkin dia dalam dilemma nak pilih course cum scholarr.. mana i tau?? i tengok page dia lahhhhhh!!! aiyo u guys.... klik sini untuk bace.huh!

first of all,, interior architecture is something differ than DECO BERSAMA ERIC and DECO! DECO! DECO! with rizalman tempoh hari. Kalau u just think about tukar langsir ngan cat, carik course lain!!!
amaran keras------->CARIK COURSE LAIN!!!!!

second thing, which is more important,,, art is useful in this course but if u don't have any art punya stream time kat skola,,its ok. sebab yang cemerlang dalam kelas i adalah mereka yang beraliran sains tulen yang mempunyai effort yang tinggi. bukan budak yang ada A1 for art tapi mempunyai daya kemalasan yang tinggi.

for your information also,,course ini akan menyebabkan anda tidak dapat tido untuk beberapa hari. STATEMENT INI BUKAN UNTUK MENAKUTKAN ANDA YANG INGIN JADI DESIGNER TETAPI UNTUK MENJADIKAN NYA TERAPI...it happens when u tangguh kerja darlll.....i penah merasa menjadi zombie for 4 days time early years dulu...

hurmmmm..cukup mukadimah. erm...bla bla bla... in designing process u adalah raja. THERE'S NO SUCH THING AS DESIGN U SALAH. design setiap manusia adalah betul melainkan ia mengabaikan keselesaan pengguna. dalam kes IA (stand for interior architecture) u kena feel the comfort when u designing. adakah OKU boleh guna space u...or adakah peserta biggest looser asia boleh selesa time berak kat jamban klcc...?

other than that,u kena design furniture...because in an interior space akan ada kerusi meja and etc kan... u have to learn all of it..tapi tak susah kalau u rajin refer senior...
 
hurmmm...cukup kot setakat ini..kalau baaqiy tak puas hati,,i will buat IA:part 2
project kelas drawing
ini aku amek dari google..inilah antara drawing yang korang kena buat as IA
project theme kiosk : theme gothic
ini model buatan tangan untuk theme kiosk.
project hotel : location tanjung rhu,langkawi
(ukur furniture untuk subject furniture)
.selingan.



-tammat-

9 comment:

baaqiyghazali said...

owh!! faham2, so its more to interior design la ni?? menarik, ermm, will be put in consideration,, thanks a lot SHE, terharu rase, ceh, haha, thnx!

she said...

istilah je lain.kat uitm panggil interior architecture...

kenwooi said...

interior designing is fun.. almost wanted to study that last time.. =)

etomyam said...

memang kerja dan hasil seni ni...memang steady

nishwah said...

menarik2..insaf jap aku..ingat course aku je yg xtido sampai 2-3 hari..bersyukur amek microb..huhuhu..

From The News said...

wow..interior design. selalu admire, tapi takda bakat.

memang cantik!

Nur Izzaty said...

wooo. cool. hebat sgt designers bole draw beautifully cam tu.

.::WaNiE::. said...

wahh tidak dapat tido tu mmg dah cukup horror tu yep huhuhuhu

Captain said...

cantik dan berseni.. aku suka tgk memende seni ni tp xde bakat..

** i have a job for u.. if u interested please contact me ASAP